Een dashcam voor Tesla Model S en Model X

Blackvue DR650S 2ch dashcam Tesla Model S front | tesland.com

Dashcams zijn populair

Dashboard cameras, of dascam,  zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen.
Zeker ook onder Tesla eigenaren die op zoek zijn naar een beetje extra zekerheid en beveiliging voor hun geliefde auto.

Je kunt je tijd volledig verdoen op YouTube en Facebook door alle filmpjes van Russische chauffeurs te bekijken die zijn opgenomen met dashcams. In Rusland wordt videomateriaal wijdverspreid gebruikt als bewijs in een rechtszaak na een ongeluk. En hoewel dit niet in alle landen van toepassing is, in sommige landen is het zelfs illegaal in verband met privacy overwegingen, kan het ook in Nederland zinvol zijn om je voertuig te voorzien van een dashcam.
In Nederland is het niet verboden om een dashcam in je auto te hebben en in geval van een rechtszaak is het aan de rechter om te besluiten of de beelden wel of niet als bewijs worden toegelaten.
Op de ANWB website vind je een pagina met een overzicht over het gebruik van dashcam’s in de verschillenden landen in Europa.

Wat is een Dashcam?

Simpel gezegd is een dashcam een camera voor je voertuig dan vanuit je voertuig opnamen maakt van wat er buiten het voertuig gebeurd. Veel professionele chauffeurs installeren een dashcam om zich te beschermen in geval van een calamiteit.

Waarom een Dashcam?

Er zijn meerdere reden om een dashcam in je Tesla te installeren, niet alleen om je te beschermen in het geval van een ongeluk.
Hieronder de drie voornaamste redenen om een camera te installeren in je Tesla:

      1. als bewijs bij een ongeluk(je); opnames kunnen als bewijs dienen in het geval van een ongeluk of na een hit & run. In het geval iemand per ongeluk je auto raakt terwijl deze geparkeerd staat, kun je op deze manier achterhalen wat er gebeurt is. Dit is iets wat wij zelf hebben meegemaakt toen iemand in de parkeergarage tegen onze Tesla aanreed. Wij hebben uiteraard een dashcam in onze Tesla.
      2. recreatief: simpelweg om opnames te maken van je ritten. Je weet immers maar nooit wanneer je kuikentjes moet helpen met oversteken…
      3. Als bewakingscamera: Voorkom diefstal door je auto te bewaken met behulp van de camera terwijl deze onbeheerd geparkeerd staat.

Tesla dual channel dash cam

Je kunt een eenvoudige enkele dashboard camera kopen indien je de camera voornamelijk voor recreatieve opnames wilt gebruiken.
Als je een meer premium dashcam zoekt die high definition opnames maakt van voor en achterkant van de auto, dan kom je al gauw uit op de populaire BlackVue DR750S 2ch Dashcam  of de nieuwere generatie BlackVue DR900S 2ch Dashcam.

Tesland is dealer van BlackVue dashcam’s. De BlackVue dashcams worden door vele als de beste dashcam verkrijgbaar gekwalificeerd. Ze zijn ook uitermate geschikt om ingebouwd te worden in Tesla Model S en Tesla Model X.

Tesland heeft ook ruime ervaring met het inbouwen van BlackVue DashCams in Tesla Model S en Model X. In de loop der jaren hebben we al meer dan 200 systemen ingebouwd in de Tesla’s van onze klanten. We installeren de dashcams nauwkeurig en werken de kabels netjes weg. We configureren het systeem zo dat deze altijd opnames maakt, zelfs als uw auto geparkeerd staat. Dus ook opnamen bij een onverhoopt “hit & run” ongeval.

Tesland’s unieke Tesla 360º dashcam setup

Wij leveren als enige de Tesla 360º dashcam setup. Dat is het BlackVue DR750S systeem in dubbele uitvoering.
U heeft dan 4 camera’s. Niet alleen voor en achter, maar ook links en rechts.
Lees onze 360º Dashcam setup voor Tesla blog post hoe zinvol dit kan zijn, compleet met filmpjes.

Dashcam Accessoires

We hebben ook extra accessoires die het gebruik van je dashcam in je Tesla verder kunnen verbeteren:

Polarisatiefilter voor BlackVue DR650-750

BlackVue polarisatie filter | tesland.com

Dit polarisatiefilter verhoogt de kwaliteit van de beelden behoorlijk. Hij verhoogt het contrast en gaat spiegeling in de voorruit tegen.

Het filter verlaagd de schittering door licht , of verwijderd deze helemaal, waardoor de kleuren in de opnamen beter uitkomen.
Ga naar het polarisatiefilter in de Tesland shop

Tamper-Proof Case voor BlackVue camera

BlackVue camera tamper proof case animation | tesland.com

De BlackVue Tamper-Proof Case is een beveiliging accessoire voor dashcam’s uit de BlackVue DR550 / DR650-serie. Het blokkeert de fysieke toegang tot de microSD-kaartsleuf en voorkomt dat de stroom- en coaxkabels worden losgekoppeld, waardoor het risico van het knoeien met de gegevens sterk wordt verminderd.

Ga naar de tamper proof case in de Tesland shop

BlackVue custom montage beugel voor Tesla

BlackVue bracket Tesla Model X | tesland.com

Met deze op maat gemaakte montage beugel monteer je de BlackVue dashcam naadloos aan de achteruitkijk spiegel van je Tesla.

De beugel vervangt het originele kapje dat om je spiegel zit.

Ga naar de montage beugel in de Tesland shop

Huawei mobile WIFI Hotspot

Huawei E5577C mobile wifi hotspot | tesland.com

 

Gebruik je de BlackVue Dashcam in je Tesla Model S of Model X?

De Huawei E5577C ideaal voor gebruik met de BlackVue Dashcam in je Tesla Model S of Model X.
Met de Huawei E5577C creëer je je eigen WIFI hotspot in je Tesla.
Met je eigen WIFI kunnen de kids op de achterbank internetten, online filmpjes kijken etc.
Maar een ander belangrijke feature is de hotspot gebruiken in combinatie met de BlackVue Dashcam. Via de hotspot kun je dan optimaal gebruik maken van BlackVue’s Cloud functie.

Ga naar de Huawei mobile WIFI Hotspot in de Tesland shop

De originele post Een dashcam voor Tesla Model S en Model X is als eerste verschenen op: Tesland.com.

Reacties